Acciza din Belgia este redusa pana in Octombrie 2022

 In Noutati

Autoritatile din Belgia au anuntat din nou diminuarea valorii accizei rambursabile pentru carburant incepand cu 19 Martie 2022 la 0.082343 euro/litru.

Pana la aceasta data valoarea accizei rambursabile a fost de 0.226971  euro/litru carburant pentru transport marfa si transport persoane.

Masura a fost luata de statul Belgian ca urmare a fluctuatiilor mari de pret la carburant din ultimele saptamani. Decizia de reducere a accizelor aplicate carburantului cu 175 euro/1.000 litri inclusiv TVA 21% (sau 144,6281 euro/1.000 litri fără TVA) intra in vigoare pe 19 martie 2022 si se aplica pana la data de 30.09.2022. Detalii oficiale aici

Expertii nostri in recuperarea accizelor va sumarizeaza conditiile de aplicare pentru acciza din Belgia:

  • Se aplica vehiculelor destinate transportului de marfa cu masa tehnica autorizata de minim 7.5 tone;
  • Se aplica autocarelor din categoriile M2/M3 (vehicule cu cel putin 10 locuri, inclusiv scaunul soferului);
  • Recuperarea accizelor aferente alimentarilor cu carburant sunt acceptate doar pentru tranzactiile efectuate cu carduri de carburant sau card bancar, nu si pentru alimentarile platite cu cash.

Atentie!

  • Recuperarea accizei se poate face numai daca aveti compania inregistrata in acest scop in evidenta autoritatilor din Belgia. In urma inregistrarii, autoritatile belgiene vor emite un numar de autorizatie. Recuperarea accizei se poate face doar pentru alimentarile efectuate dupa data emiterii numarului de autorizatie, insa nu si pentru alimentari mai vechi de 3 ani.

Tot noi va ajutam sa recuperati sumele de acciza si din alte tari din Europa. Care sunt valorile si conditiile pentru aplicarea rabursarii, le gasiti AICI.

Recommended Posts
Contacteaza-ne

Schimbă textul. captcha txt

Începe să scrii și apasă pe Enter pentru a căuta