Recuperarea TVA din Marea Britanie de la 01.01.2021

 In Informații utile, Noutati

Marea Britanie a parasit Uniunea Europeana, iar perioada de tranzitie de dupa Brexit se termina anul acesta, pe data de 31.12.2020.

Odata cu finalizarea perioadei de tranzitie, inceteaza toate acordurile existente intre Marea Britanie si Uniunea Europeana, iar recuperarea TVA taxata in aceasta tara nu va mai putea fi efectuata prin intermediul Directivei 09/2008/CE (supranumita si Directiva 8).

Tinand cont de faptul ca pana la aceasta data intre Marea Britanie si Romania nu a fost semnat niciun acord privind rambursarea TVA, incepand cu 01.01.2021 nu va mai fi posibila recuperarea TVA taxata in Marea Britanie.

In cazul in care vor aparea modificari in procesul de rambursare a TVA cu Marea Britanie va vom tine la curent si va vom oferi tot sprijinul nostru.

In ceea ce priveste sumele de TVA platite pe teritoriul Marii Britanii in anul 2020, acestea vor putea fi recuperate conform vechii proceduri, cu conditia ca cererile de rambursare sa fie trimise catre autoritatile britanice pana la data de 31.03.2021.

Recomandarea noastra este ca  imediat ce se incheie anul sa colectati toate facturile / bonurile fiscale emise in 2020 si sa le trimiteti, in original, la adresa de noastra de corespondenta.

Totusi, daca aveti intrebari sau neclaritati, expertii nostri in recuperarea de TVA si Accize va stau la dispozitie.

echipa TAX Refund.

Recommended Posts
Contacteaza-ne

Schimbă textul. captcha txt

Începe să scrii și apasă pe Enter pentru a căuta