EVITA PIERDEREA TVA AFERENTA TAXELOR DE DRUM DIN BELGIA

 In Informații utile

Taxa de drum din Belgia poate fi plătită fie cu ajutorul aparatelor OBU Satellic, fie cu aparate alternative ce înglobează plata mai multor taxe de drum din Europa (ce folosesc tehnologie EETS și se numesc aparate unice de plată).

Dacă alegeți să plătiți taxa de drum cu ajutorul aparatelor Satellic, vă recomandăm să acordați atenție următoarelor informații:

  • Pentru a fi eligible pentru recuperarea de TVA, facturile emise de Satellic trebuie să conțină numele complet al companiei, adresa sediului social și codul fiscal.
  • In cazul în care datele companiei nu sunt înregistrate corect și complet, facturile emise NU vor fi eligibile pentru recuperarea TVA.
  • După achizitionarea aparatelor este necesara inregistrarea companiei pe site-ul furnizorului (www.satellic.be ) și adăugarea fiecarui dispoztiv în parte pe acest cont.

ATENȚIE! Furnizorul Satellic nu poate emite retroactiv facturile incorecte.

 

In funcție de situația în care vă aflați, apăsați pe unul dintre cadranele de mai jos pentru a afla mai multe detalii.

 

Ai cont, insa nu ai adaugat dispozitivele Satellic in contul firmei?Afla AICI cum le poti adauga

Ai cont, ai adaugat dispozitivele Satellic in contul firmei, insa nu stii cum sa descarci facturile?Afla AICI cum poti descarca facturile

Nu ai cont, insa doresti sa iti creezi un cont Satellic si sa adaugi dispozitivele pe contul firmei?Afla AICI cum iti poti crea contul si cum poti adauga dispozitivele

Nu ai cont, insa doresti sa verifici daca ai facturi disponibile in contul dispozitivului Satellic?Afla AICI cum poti verifica facturile folosind codul PIN al dispozitivului Satellic

Ti-ai creat cont
pe site-ul ?

Atenție! In cazul în care NU aveti cont pe site-ul Satellic, iar dispozitivele pentru plata taxelor de drum sunt achiziționate după data de 01.07.2019, vă recomandăm totuși să accesati contul unic al vehiculului pe site-ul furnizorului, folosind codul PIN al aparatului, pentru a verifica daca facturile emise pana la acel moment au fost emise cu datele complete ale firmei (Nume, Sediu social, CUI).

De la acea dată Satellic a introdus obligativitatea înregistrării datelor companiei în momentul achiziționării aparatelor, iar în cazul în care șoferii au introdus datele firmei corect aceste facturi pot fi utilizate pentru recuperarea TVA. Pe viitor vă recomandăm să vă creați un cont și să adăugați dispozitivele achiziționate în cont pentru a evita situațiile de a pierde valorile TVA aferente taxelor de drum din Belgia.

 

Articole recente
Contacteaza-ne

Schimbă textul. captcha txt

Începe să scrii și apasă pe Enter pentru a căuta